Ierland

 

Tragalee

 

Dorpen

 

Route

 

Prijzen

 

Home

 

 

Links

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het groene eiland     

 

 

 

Ierland is misschien wel het enige land waar het weer voor vakantiegangers geen rol hoeft te spelen. Het is mooi. Ierland is anders! En dichtbij!

“Je komt hier niet voor het weer, maar voor de mensen, het landschap, de sfeer en romantiek. Luister naar de muziek, de zang en zing mee,” luiden de  aanprijzingen van de plaatselijke VVV.

 

 

Ierland is een land van betoverende groene kleuren, ruige berglandschappen, gestoffeerd met romantische meren en doorkliefd met rivieren. Alles is nog puur natuur, het landschap, de kleding, het voedsel en de bevolking die is nog “echt”. Is het daarom dat boeiende legenden en volksverhalen, verteld bij een knapperend haardvuur, nog altijd zo levend en aktueel zijn?

Is de band van de bevolking daarom zo sterk met mysterieuze oudheden, het verleden maar tegelijk ook met de nieuwe tijd? Waar anders bieden ruimte, rust en eenvoud zoveel afwisseling?

 

   Ierland is hèt land om tijdens een vakantie helemaal tot rust te komen!

 

Het (zee)klimaat in het Zuid-Westen van Ierland wordt beïnvloed door de “Warme Golfstroom” en is dan ook één van de warmste gedeeltes van het eiland. Met zomerse temperaturen van gemiddeld 18 tot 20 graden en 8 tot 15 graden in de overige seizoenen is het er goed vertoeven. Onder invloed van de Oceaanwind kan het veelvuldige zonlicht tijdelijk plaats maken voor rusteloos voorbijdrijvende wolken. Hieruit kan spontaan een fikse regenbui losbarsten, die doorgaans van korte duur is.

Dan mag de zon het land weer opnieuw beschijnen.

 

 

Dit huwelijk van regen en zon zorgt overigens voor schitterende taferelen: twee regenbogen, bijvoorbeeld, die pal naast elkaar oprijzen in een golvend landschap vol distels, botergele en gelovig paarse bloemen.

Vrolijk in het licht, maar tegelijk nog betraand van het buitje van daarstraks.

Het Zuid-Westen van Ierland staat enorm bekend om de 176 kilometer lange autoroute “Ring of Kerry,” beginnend en eindigend in Killarney. Nieuw in de belangstelling maar nog lang niet zó toeristisch is de autoroute “Ring of Beara.” 

 

                                                                     

 

 Deze leidt dwars over heuvels en door gebergtes, langs glooiend akkerland, voorbij kastelen, merengebieden, schilderachtige dorpjes en ongerepte dalen. Een adembenemende natuur!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visit Ireland

 

Beara Holidays, Ireland

 

Other Links

 

 

Coral & seaweed

 

Seafood  energy  health  Pharma.  cosmetics  kelp petfooddrinkswinecancercapsules

 

Seaweed online info site bio-fuel and algae Free energy

 

SeaweedZeewierAlga marina AlgueAlgae 

Seaweed producers.

Seaweed Ireland

Irish Seaweed

Seaweed market

sea plant site

Seakelp

De aarde

Wild sea vegetables

Seaweed milk shakes

Seaweed products for health

Slimming

Do stay young

Aloe Vera

Cactus products

Bath & spa 

Self catering accommodation Ireland

Free energy from space

Euro Zone Investments  

 

   Vakantie in Ierland

                      Ring of Beara

The Village   Stones and ruins Places to Visit  Kilcatherine Church Coral & seaweed Druid   Atlantis  Immortality

Home